fbpx
Selecteer een pagina

Over ons

SubsidieZeker – Mustafa Fakhir

 

1998 – 2002
De veranderende wetgeving rondom werkgeversverantwoordelijkheden hadden in de periode van 1998 tot 2002 veel impact op de hoogte van werkgeverslasten. Er vond een verschuiving plaats waarbij werkgevers steeds meer administratieve lasten kregen en in diezelfde periode werden zij ook geconfronteerd met meer controles van de Belastingdienst en UWV. Er kwamen in deze periode steeds meer subsidieregelingen bij, die het doel hadden om werkgevers te stimuleren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen en/of te houden. Uit talloze onderzoeken bleken weinig werkgevers gebruik te maken van die mogelijkheden. Als gevolg hiervan bleven er duizenden euro’s aan subsidies bij de subsidieverstrekkers op de rekening staan.

2002 – 2007
Er ontstond vanaf 2002 een situatie waarbij aan de ene kant ondernemers onnodig teveel sociale lasten betaalde en aan de andere kant nauwelijks de subsidies ontvingen waar ze recht op hadden. Deze scheefstelling was voor de oprichter van SubsidieZeker aanleiding om werkgevers te hulp te komen. Dat begon als eerst in de rol van expert sociale zekerheid bij een grote subsidieorganisatie in Noord Nederland. De oprichter wilde graag in een meer invloedrijke rol werkgevers bedienen. Toen eenmaal duidelijk was dat het bedrijf hem niet steunde bij het maken van deze stap, maakte hij een keuze die zijn leven voor altijd zou veranderen. Hij werd ondernemer.

2007 – 2014
De ontwikkelingen vanaf 2007 gingen in rap tempo. De wetgeving bleef veranderen en daarmee ook de heersende onduidelijkheid over welke subsidies werkgevers kunnen beschikken. Het aantal nieuwe subsidies groeide als kool en de oprichter bouwde steeds meer expertise op om werkgevers te ondersteunen met subsidievraagstukken.

Wat begon met een naïef ideaalbeeld werd een serieus bedrijf met in totaal 40 mensen. Maar om de ontwikkelingen aan te kunnen groeide het bedrijf te snel en werden er flinke investeringen gedaan in software waarmee de werkzaamheden snel en kwalitatief uitgevoerd kon worden.

De complexiteit van subsidies verschilt van regeling tot regeling. De moeilijkheidsgraad van een subsidie wordt meestal bepaald de voorwaarden die de subsidieverstrekker aan de subsidie stelt. Er is ook een foutmarge betreft het risico dat als de subsidieaanvraag niet volledig of op tijd wordt ingediend, een aanvraag kan afgewezen worden.

2014 – 2019
De ondernemer neemt een drastisch besluit na het mislukken van het op de markt brengen van een nieuwe software oplossing waarmee kunstmatige intelligentie het subsidiewerk deels voor de werkgever doet. Hij neemt afscheid van het personeel om een onvrijwillig einde van het bedrijf te voorkomen. Dat doet pijn. maar de oprichter leert een waardevolle les. Subsidie zijn een specialistisch vak, maar de ondernemerschap is op zichzelf ook een vak apart. Een vak dat zich via praktijkervaring en het maken van fouten zich het beste laat kennen.

Daarmee gaat de droom om te voorkomen dat werkgevers subsidies mislopen niet verloren. De ondernemer gaat op kleine schaal door. In een netwerk van specialisten klimt de oprichter zich uit een moeizame periode naar een meer stabielere fase van zijn ondernemerschap. 

De missie van de oprichter om ervoor te zorgen dat ondernemers geen subsidies mislopen blijft voortbestaan. Zijn kennis en ervaring blijken van grote waarde te zijn. De subsidies zijn tegenwoordig anders en zo is ook de werkwijze van de oprichter niet meer hetzelfde. Veel werk gaat tegenwoordig digitaal. Het plezier van succesvolle subsidieaanvragen is nog steeds een bijzonder leuke ervaring. Zolang het werk van een subsidie expert nodig is blijft de oprichter er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de subsidies door ondernemers benut worden.

2020 – heden
SubsidieZeker doet het goed. Veel ondernemers hebben baat bij de specialistische kennis die de organisatie te bieden heeft. De organisatie heeft haar dienstverlening verlegd naar nieuwe subsidies. De oprichter begrijpt vanwege zijn eigen ervaring andere ondernemers nu beter dan ooit. Dat heeft zo zijn voordelen. De missie van de oprichter is na al die jaren niet veranderd. Ondernemers en ondernemingen helpen subsidies benutten. 

De positionering van SubsidieZeker is echter wel veranderd. Werkgevers moeten flexibel gebruik kunnen maken van subsidies zonder dat ze daarbij aan lange contacten vast te zitten. 

ONZE VISIE

Werkgevers de beste service bieden tegen eerlijke tarieven. En om ervoor te zorgen dat zij flexibel gebruik kunnen maken van subsidies. Het moet tijd en geld opleveren en geen tijd kosten.

ONZE MISSIE

SubsidieZeker biedt zekerheid aan organisaties dat ze geen subsidie mislopen. SubsidieZeker maak impact door haar afspraken eenvoudig te houden na te komen en vooral door te vertrouwen op de tevredenheid van haar opdrachtgevers.

Komt u in aanmerking voor subsidie? Een subsidie aanvragen kan ingewikkeld zijn. Wij helpen u graag met deskundig advies en praktische ondersteuning.

Betaalbaar

Bij SubsidieZeker betaal je niet te veel. De prijzen van SubsidieZeker zijn geheel marktconform.

Service

Onze service gaat altijd net een stapje verder. Je kunt altijd rekenen op onze persoonlijke service.

Compleet

Bij SubsidieZeker helpen we je graag met alle subsidievragen. Binnen ons netwerk is altijd een specialist die je van dienst kan zijn.

Hoogwaardig kwaliteit

Hoogwaardig kwaliteit is van grote waarde. Dat geeft ons bestaansrecht. En daar kan je bij ons op rekenen, en niets minder.

Eerlijk

Wij geloven dat eerlijkheid de basis voor goede relaties. Dat houdt in dat we eerlijk advies geven, ook als het ons niet uitkomt.

Pro actief

Het initatief ligt bij ons om jou zo goed mogelijk te helpen. Daarbij hoort een actieve rol. Die vervullen wij pro actief.

Ons professioneel team

SubsidieZeker werkt met een netwerk van subsidie consultants. Hierdoor is de onderneming flexibel en breed inzetbaar. 

Mustafa Fakhir

Oprichter

Mustafa is erg enthousiast en kan zich goed focussen op een subsidieproject. Hij is sterk in verbinden. Zijn manier van werken kenmerkt zich vooral door het persoonlijk contact dat hij met zijn klanten heeft.

Sonia Correia Gil Fakhir

Subsidie consultant

Sonia heeft altijd originele ideeën. Zij kan goed oplossingsgericht denken en weet daardoor op een snelle manier tot een oplossing voor een probleem te komen.