fbpx
Selecteer een pagina

Subsidie

Het is gemakkelijker om naar subsidies te kijken in hun context. Elke subsidie komt voort uit een bepaalde thema. Dat kan zijn leren & ontwikkelen, innovatie, duurzaam, etc. Dat thema is vaak beleid dat vertaald is uit een bepaalde politieke visie. En deze visie komt meestal tot stand omdat men uit bepaalde onderzoeken ziet dat er sturing nodig is. Een van de instrumenten die de politiek om te sturen heeft is het inzetten van subsidies.

Je bent op zoek naar een subsidie maar je weet nog niet welke mogelijkheden er zijn.

Telkens als ik google op ‘aantal subsidies’ dan krijg ik verschillende aantallen te zien. Soms zijn het er honderden en andere keren lees ik over duizenden.

Ik denk dat er zoveel subsidies zijn dat niemand het echte aantal eigenlijk weet. En ik denk dat het aantal subsidies wat iemand telt ook sterk afhangt van de definitie die iemand daarbij hanteert. 

Laten we voorop stellen, er bestaan heel veel subsidies. Maar niet alle subsidies zijn voor jou interessant. Je wilt natuurlijk geen tijd besteden aan een subsidie waarvan je achteraf had kunnen weten dat die niet opging voor jouw situatie. Dat wil je ten alle tijden voorkomen. 

Hoe weten dan al die subsidieorganisaties subsidies te vinden en hoe blijven zij op de hoogte? Het is natuurlijk niet zo dat alle subsidieorganisaties alle regelingen kennen, laat staan op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen. Bij SubsidieZeker doen we wel ons best. Wij zitten in verschillende kennisgroepen, hebben dure licenties betaald om toegang te krijgen tot subsidiedatabases, etc. Schakel je ons in dan scheelt dat jouw tijd om te zoeken.

Je weet al van welke subsidieregeling je graag gebruik zou willen maken maar je zoekt extra ondersteuning.

Heb je al een subsidie op het oog dan scheelt dat een hoop zoekwerk. Het gaat je er dan om dat je de subsidie binnen haalt. In dit traject wil je het vooral goed doen. Je wilt namelijk niet dat je veel werk hebt aan een subsidie aanvraag die je uiteindelijk niet krijgt. ‘Een subsidieaanvraag indienen’, zullen vele subsidieorganisaties zeggen, is een vak apart. Dat is natuurlijk deels ook waar. Maar dat ligt echt aan de regeling. Niet alle regelingen zijn even moeilijk. Bij makkelijkere regelingen zou je eventueel ook zelf aan de slag kunnen gaan. Misschien met een beetje hulp om je aanvraag sterker te maken. Dat scheelt dan weer een deel van je kosten.

Andere regelingen zijn complexer waardoor je meer expertise nodig hebt om de aanvraag compleet te krijgen. Dan is het fijn als je die taak aan een betrouwbare partij kan toevertrouwen. Dat is wat wij doen. We nemen het werk van een subsidieaanvraag op ons zodat jij meer tijd overhoudt. Zo simpel is het.

Je wilt in het algemeen meer weten over de mogelijkheden van subsidies voor jezelf en/of jouw klanten.

Waar te beginnen als er zoveel informatie beschikbaar is?

Het grootste probleem van subsidies is niet alleen dat er teveel van zijn maar ook dat er zoveel informatie over een subsidieregeling beschikbaar is. En niet alle informatie is bovendien kwalitatief en bruikbaar. Heb je behoefte aan betrouwbaar advies of wil je gewoon weten of je er een subsidie voor je idee, project of bedrijf is? Dat kan. Wij gaan er vanuit dat je in deze fase gewoon aan het oriënteren bent. Dan wil je niet meteen een aanbieding krijgen. Je wilt kennis op doen en aan de hand daarvan een weloverwogen beslissingen nemen.

Van onzekerheid zekerheid maken

Zekerheid is bereikt wanneer je geen enkele nieuwe subsidiekans mist en terugkerende subsidies goed geborgd heb.

SLIM regeling

Met de SLIM regeling kan je als MKB ondernemer werken aan een leerrijke cultuur binnen je onderneming. 

WBSO subsidie

Met de WBSO subsidie kan je innovatief ondernemen en een deel van je kosten verlagen en toegang krijgen tot andere subsidies.

Wij helpen je graag op weg

SubsidieZeker helpt je graag op weg met het vinden van passende subsidies. We kunnen aanvragen voor je doen en we helpen natuurlijk bij de afhandeling. Om je een idee te geven van de mogelijkheden hebben we een paar veelvoorkomende subsidies voor je op een rij gezet.

SLIM Regeling

Met de SLIM-regeling wil de minister van SZW een leerrijke werkomgeving stimuleren in het mkb. Werkgevers die hun mensen in staat stellen zich continu te ontwikkelen kunnen rekenen op 25.000 euro subsidie.

MKBIdee

U kunt subsidie krijgen om belemmeringen om te investeren in scholing en ontwikkeling van huidige en toekomstig werkenden weg te nemen. De subsidie kan oplopen tot maximaal 125.000 euro.

NL Leert door

Gratis loopbaanadvies voor iedereen. Tot het einde van het jaar kan je voor werknemers door de overheid gesubsidieerd loopbaanadvies aanvragen ter waarde van €700,-.

Wij streven naar een langdurige samenwerking, om geen enkele nieuwe subsidiekans te missen en terugkerende subsidies structureel te borgen.

Bedrijven geholpen

Aanvragen ingediend

Aantal regelingen

Succesvolle subsidietrajecten

Onze Werkwijze

We maken subsidies mogelijk

.01

Kennismakingsgesprek 

Het kennismakingsgesprek is een gratis en vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek kan je ervaren wie we zijn en hoe we werken. Tijdens het gesprek bespreken we de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf en inventariseren de mogelijkheden.

.02

Subsidietraject

Wij gaan aan de slag met de antwoorden die je tijdens het gesprek hebt gegeven. We verzamelen informatie, schrijven de aanvraag en volgen alle formaliteiten en procedures. Daarna is het wachten op een akkoord van de subsidieverstrekker.

.03

Nazorg

Na de afhandeling van de subsidie gaan we nog even samen door. We werken graag naar zekerheid toe. Daarom blijven we je nog even opvolgen zodat we zeker weten dat je maximaal geholpen bent. 

Ondersteuning nodig bij een subsdie aanvraag?

Wij bieden adequate ondersteuning bij alle vraagstukken met betrekking tot subsidie en innovatie. Als u innoveert of investeert komt u misschien in aanmerking voor subsidies. SubsidieZeker helpt u om geen subsidiekansen te missen.

Succesvolle subsidietrajecten

Aantal regelingen

Aanvragen ingediend

Direct contact met een expert

Met welke subsidie kan jij jouw plannen echt realiseren? Neem contact met ons op voor al jou vragen en om samen de juiste subsidie te vinden.