Wil je meer weten over hoe je met de SLIM-regeling kan werken aan een sterkere leercultuur, lees dan door. 

De definitie van een leercultuur is een omgeving waarin het leren en het op peil houden van kennis als gewoon wordt beschouwd. De gedachte achter de SLIM-regeling mag je niet ontgaan. Uit onderzoeken is gebleken dat 50% van de werkende populatie in Nederland over 10 jaar niet meer relevant is voor de beroepsmarkt. Wil je meer weten over deze problematiek en je zelf een mooie leeservaring geven lees dan de boeken van Yuval Noah Harari. 

Het heeft allemaal te maken met de snel toenemende technologische ontwikkelingen. Dit klinkt misschien voor sommige mensen als een beetje vreemd in de oren, echter deze geluiden klinken niet alleen in Nederland maar het is wereldwijd te horen.

De leercultuur - Leven Lang Ontwikkelen

Het is een serieus probleem voor de werkende mensen maar het is evident dat dit net zo goed voor werkgevers een doemscenario is. De overheid ziet ook dat dit probleem groter is bij MKB bedrijven. Daar is meestal weinig tijd en budget beschikbaar om bezig te zijn met het creëren van een sterke leercultuur.

Wil je gebruik maken van de SLIM-regeling dan kan dat alleen in maart en september. De kans van slagen is ongeveer 1 op 4. Dat heeft te maken met het aantal aanvragen o.b.v. het beschikbare budget. De moeilijkheidsgraad van het aanvragen van deze regeling is gemiddeld. 

De subsidie is een bedrag dat je mag besteden aan een externe partij en/of aan je eigen loonkosten. Het subsidiebedrag voor het MKB is 24.999 euro.

Wil je een keer vrijblijvend sparren over de mogelijkheden van deze regeling neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben in 2020 ruim 50 SLIM aanvragen verzorgd en meer dan 130 sparringssessies gevoerd. 

Heb je vragen?

Er is veel informatie over subsidies beschikbaar. Maar in de praktijk komt er meer kijken bij het checken of de subsidieregeling past bij jouw situatie. Neem daarom contact op voor als je vragen hebt die je graag wilt bespreken.