fbpx
Selecteer een pagina

DUURZAAM ONDERNEMEN

Duurzaam ondernemen kan hoge kosten met zich meebrengen. Subsidies maken het aantrekkelijker om je bedrijf te verduurzamen. De overheid vindt duurzaam ondernemen erg belangrijk en biedt daardoor verschillende subsidiemogelijkheden.

Subsidies duurzaam ondernemen (EIA, MIA, VAMIL)

SubsidieZeker helpt jou bij subsidies

Op het gebied van duurzaamheid bestaan een aantal subsidies. De Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA/VAMIL) zijn het bekendst. Beiden richten zich op zakelijke investeringen voor energiebesparing en milieuvriendelijke bedrijfsprocessen.

De EIA en MIA bieden een extra investeringsaftrek. Dit houdt in dat u een extra bedrag mag afschrijven naast de daadwerkelijke investeringsaftrek. En daarmee beperkt u uw fiscale winst en dus uw afdracht van vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting als u een eenmanszaak of VOF-zaak bent. 

01

SUBSIDIE RECOVERY

02

WERKNEMERSSUBSIDIES

03

LEREN & ONTWIKKELEN

04

SOCIAAL ONDERNEMEN

05

DUURZAAM ONDERNEMEN

06

INNOVATIEF ONDERNEMEN

Van onzekerheid zekerheid maken

Zekerheid is bereikt wanneer je geen enkele nieuwe subsidiekans mist en terugkerende subsidies goed geborgd heb.

Eenmalig

Bij een eenmalige subsidie opdracht krijgt je het advies en de begeleiding van een complete subsidieaanvraag.

Terugkerend

Voorkomen dat subsidies gemist worden is beter dan genezen. We helpen je daarom graag op structurele basis.

Wij helpen je graag op weg

SubsidieZeker helpt je graag op weg met het vinden van passende subsidies. We kunnen aanvragen voor je doen en we helpen natuurlijk bij de afhandeling. Om je een idee te geven van de mogelijkheden hebben we een paar veelvoorkomende subsidies voor je op een rij gezet.

EIA

Investeert u als bedrijf in energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA).

Voor uw investering kunt u dan 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor 2020 is er een budget van € 147 miljoen.

MIA

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken?

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Het budget voor 2020 voor MIA is € 124 miljoen. 

Vamil

De willekeurige afschrijving milieu-investeringen Vamil.

Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Voor Vamil is in 2020 € 25 miljoen beschikbaar. 

Wij streven naar een langdurige samenwerking, om geen enkele nieuwe subsidiekans te missen en terugkerende subsidies structureel te borgen.

Bedrijven geholpen

Aanvragen ingediend

Aantal regelingen

Succesvolle subsidietrajecten

Onze Werkwijze

We maken subsidies mogelijk

.01

Kennismakingsgesprek 

Het kennismakingsgesprek is een gratis en vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek kan je ervaren wie we zijn en hoe we werken. Tijdens het gesprek bespreken we de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf en inventariseren de mogelijkheden.

.02

Subsidietraject

Wij gaan aan de slag met de antwoorden die je tijdens het gesprek hebt gegeven. We verzamelen informatie, schrijven de aanvraag en volgen alle formaliteiten en procedures. Daarna is het wachten op een akkoord van de subsidieverstrekker.

.03

Nazorg

Na de afhandeling van de subsidie gaan we nog even samen door. We werken graag naar zekerheid toe. Daarom blijven we je nog even opvolgen zodat we zeker weten dat je maximaal geholpen bent. 

Ondersteuning nodig bij een subsdie aanvraag?

Wij bieden adequate ondersteuning bij alle vraagstukken met betrekking tot subsidie en innovatie. Als u innoveert of investeert komt u misschien in aanmerking voor subsidies. SubsidieZeker helpt u om geen subsidiekansen te missen.

Succesvolle subsidietrajecten

Aantal regelingen

Aanvragen ingediend

Abonneren op e-mail updates

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van subsidies om innovatief te ondernemen.